Äntligen Europakonferens!

  |   Aktuellt

Nu räknar vi ner dagarna till årets stora höjdpunkt på Livets Ord, då tusentals gäster från Sverige, Skandinavien, Europa och hela världen gästar vår kyrka för att lovsjunga, be, möta Jesus, lyssna till bibelundervisning och träffa mängder av nya och gamla vänner.

 

Konferensen har ett fantastiskt arv bakom sig. Vi är många som kan se tillbaka till dess många årgångar och minnas livsförvandlande Gudsmöten, viktiga beslut, helandemirakler och ett ‘före’ och ‘efter’ på olika områden av våra liv. Inte minst de senaste två åren, då Livets Ord stått inför förändringar och utmaningar, har konferensen varit en underbar källa till styrka, inriktning och starka, dybara tilltal från himmelen som vi sedan har agerat och byggt vidare på.

 

Ett av dessa, från förra årets Europakonferens, var ‘En ny våg av mission’. Vi förväntade oss nog själva att Gud syftade på framtida ingångar och missionssatsningar i nya länder. Lite kunde vi ana att en stor och viktig del av ‘vågen’ som Herren talade om skulle komma bara någon månad senare, och i motsatt riktning: i form av tusentals flyktingar från just det 10/40-fönster som kristenheten bett för i årtionden – och som vi nu plötsligt kunde nå med Jesu kärlek på vår egen hemmaplan! Mängder av dessa dyrbara människor har sedan dess tagit emot både frälsning, mat, kläder och hjälp genom det arbete vi kunde mobilisera utifrån ordet som kom från himlen.

 

Vi kommer hungriga, öppna och förväntansfulla till årets Europakonferens. På ett av många bönemöten inför konferensen fick en av våra församlingsmedlemmar ett profetiskt ord om att det skulle bli ‘ inte bara ännu en konferens, utan en NY konferens’. Detta korresponderar så väl med vad jag själv bär i hjärtat, och vad jag hör från mina vänner i Sveriges kristna ledarskap.

 

Att mitt i en så turbulent och omskakande tid som denna, när Europa och världen skakas och förändras så snabbt och så omtumlande – mitt i tider av så många frågetecken och så mycket förvirring – vill Gud komma över nationerna på ett nytt och starkt sätt med sin helige Ande, och tända en väckelsens eld. Inte en som bara tar sig uttryck i möten och konferenser, utan en som sänder oss ut i vår värld, i vårt samhälle, för att ‘arbeta medan det är dag’ och vara ljus och salt för Hans heliga rike.

 

Men allt börjar i och med Guds församling. Med att vi tillsammans ber, söker Guds ansikte, förbereder och renar oss, hungrar och törstar, utrustas av Hans Ord och sänds av Hans Ande.

 

Mitt i allt det spännande och roliga förberedelsearbete som pågår på Livets Ord nu – byggande av stort festivalområde, fixande med foodtrucks, massor av förberedelser för ett maxat program för barnen och ungdomarna – är vår dagliga bön att Europakonferensen ska få vara en viktig del i denna stora Gudsprocess, för dig och hela din familj.

 

Varmt välkommen till Europakonferensen på Livets Ord, 24-31/7!