De talar på Europakonferensen, del 1

  |   Aktuellt

I planeringen inför vilka vi inbjuder som talare på våra konferenser, ber vi på Livets Ord alltid om rätt personer med rätt ord i rätt tid. Inte bara allmänt skickliga kommunikatörer, utan män och kvinnor som har trott och levt sig igenom några rejäla andliga maratonlopp, och som har både Gudsord, Guds Ande och Gudserfarenhet att förmedla till dig.

 

Och raden av talare och medverkande under Europakonferensen 2016 kommer inte att göra någon besviken! Här är några av dem:

 

 

Sameh Maurice

 

Sameh är pastor i Mellanösterns största evangeliska församling, Kasr el Dobra i Kairo, Egypten, och en ny bekantskap. Vi träffades första gången förra året men sedan dess har våra hjärtan kopplats samman starkt, inte minst kring det som händer i Mellanöstern och muslimvärlden.

 

I april inbjöds jag att tala när hans församling samlade ca 1000 ungdomsledare från 11 arabländer – helt fantastiskt att se hur mycket hopp och tro som fanns mobiliserat i en så utsatt del av världen!

 

Vi ser så mycket fram emot att lyssna till pastor Sameh under Europakonferensen, och utrustas för att ännu bättre kunna nå alla de tiotusentals flyktingar från just Mellanöstern som befinner sig i vårt land just nu.

 

Fredag 29/7: ledarseminarium kl 13.00, kvällsmöte kl 19.00

Lördag 30/7: förmiddagsmöte kl 10.00

 

 

Mark Conner

 

Mark och Nicole har blivit kära och uppskattade vänner till oss. De är pastorspar i LifeChurch i Melbourne, Australien, och har sett församlingen växa och nå ut till många tusen över hela staden.

 

Marks praktiska och konkreta undervisning har varit till hjälp för så många. Han förmedlar inte bara en bra predikan utan sätter konkreta verktyg i händerna på dig, som kan hjälpa dig att bygga ditt liv, din Gudsrelation och din framtid till att bli allt det Gud hade tänkt.

 

Torsdag 28/7: ledarseminarium kl 13.00, kvällsmöte kl 19.00

Fredag 29/7: förmiddagsmöte kl 10.00

 

 

Tan Seow How och Cecilia Chan

 

Pastor How och Cecilia är inte bara duktiga församlingsbyggare och talare – de har också under de senaste 10 åren blivit några av Marias och mina bästa vänner.

 

Att besöka eller predika i deras församling Heart of God Church i Singapore lämnar få oberörda. Drivna av kallelsen att bygga ett hem för nästa generation, har de sett tusentals unga komma till Jesus och sedan tränats att bli lärjungar och ledare i en atmosfär som präglas av värme, kärlek och Guds helige Ande.

 

Onsdag 27/7: kvällsmöte kl 19.00 (How), nattmöte för ungdomar efteråt (Cecilia)

Torsdag 28/7: förmiddagsmöte kl 10.00 (Cecilia)

 

 

Josefine Arenius

 

Josefine är en ny och mycket uppskattad bekantskap som talare i vår kyrka och skribent, bland annat i vår nya tidskrift Teologi & Ledarskap, och vi ser mycket fram emot att välkomna henne till Europakonferensen för första gången.

 

Med EFK som hemmaplan skriver, talar och inspirerar Josefine på ett så klart, annorlunda och personligt sätt – ett som letar sig rakt in i hjärtat.

 

Måndag 25/7: eftermiddagsmöte kl 15.00

 

 

Artur Simonyan

 

Pastor Artur är inte gäst utan familjemedlem!

 

Han är pastor i Livets Ord Armenien, som idag har över 10.000 medlemmar och ett missionsinitiativ som sträcker sig ut till många länder. Artur är en så god vän, en så varm människa och en så duktig predikant att det är helt och hållet omöjligt att inte bli välsignad när han talar.

Fredag 29/7: eftermiddagsmöte kl 15.00

 

 

Samuel Ljungblahd

 

Samuel Ljungbladh, kung av gospelglädje! Jag har hittills aldrig sett en konsert där Samuel inte gett precis allt och lite till, och där lokalen inte har kokat över av glädje. Missa – för allt i världen – inte hans konsert på Europakonferensens torsdagskväll!

 

Torsdag 28/7, konsert efter kvällsmötet

 

 

(övriga talare på Europakonferensen berättar jag om i nästa bloggpost)

 

 

Varmt välkommen!

 

 

Läs mer om konferensen!