Blog

De talar på Europakonferensen, del 2

  |   Aktuellt

 

Som en fortsättning på tidigare bloggpost: några rader om återstående talare och medverkande under årets laddade Europakonferens. Inte undra på att vi är så laddade och förväntansfulla på Gud inför veckan som ligger framför!

 

Mark Ramsey

 

Mark Ramsey och hans fru Leigh besöker Europakonferensen för första gången. De är pastorspar i den fräscha och växande församlingen Citipointe i Brisbane, Australien, som jag har haft förmånen att besöka och predika i vid tre tillfällen. De som besökt Youthkonferensen på Livets Ord kan ha hört deras son, Joel Ramsey, predika där.

 

Mark brinner för Gud, människors frälsning och för den lokala församlingen! Hans undervisning är tydlig, trosstärkande, humoristisk och praktisk. Jag har själv blivit så välsignad av att höra honom predika och ser fram emot friska ord från himlen genom honom under konferensen.

 

Får inte missas! Vill speciellt rekommendera ledarseminariet som är öppet för alla som står i någon sorts ledarfunktion i en församling.

 

Tisdag 26/7: kvällsmöte kl 19.00

Onsdag 27/7: förmiddagsmöte kl 10.00, ledarseminarium kl 13.00,

 

 

Canon J John

 

Om du en gång har hört Canon J John så glömmer du det aldrig! 🙂

 

Han besökte oss första gången under Bygga Kyrka-konferensen 2015, och gick rakt in i våra hjärtan! Med en helt unik kombination av pedagogisk undervisning, Andens härliga närvaro och en fantastisk och oemotståndlig dos av klassisk, brittisk humor predikar han Jesus på ett sätt som går rakt in i hjärtat.

 

Nästa sommar har han hyrt hela Emirates Stadium i England – fotbollslaget Arsenals hemarena – och genomför tillsammans med hundratals församlingar en gigantisk satsning där de räknar med tiotusentals beslut att följa Jesus. Det säger något om den eld för själars frälsning som brinner i det här härliga hjärtat!

 

Måndag 25/7: kvällsmöte kl 19.00

Tisdag 26/7: förmiddagsmöte kl 10.00, ledarseminarium kl 13.00,

 

 

Pelle Hörnmark

 

Pelle behöver knappt någon introduktion. Under elva år som pastor i Jönköping Pingst och åtta år som föreståndade för Pingst – Fria Församlingar i Samverkan har vi i den svenska kristenheten lärt känna honom som en god och mycket uppskattad förkunnare, en stark förespråkare för kristen enhet och en mycket duktig ledare.

 

Han har nyligen tillträtt som ledare för den europeiska Pingströrelsen, och jag är så tacksam både för vår vänskap och över att han besöker även detta års Europakonferens!

 

Tisdag 26/7: eftermiddagsmöte kl 15.00

 

 

Lila Rose

 

Lila har haft med sig en kallelsen att vara talesman för de utsatta och de ofödda, sedan unga år. Bara 15 år gammal bildade hon organisationen Live Action och idag, drygt tio år senare, arbetar hon både nationellt och internationellt för att lyfta frågan om abort i en anda av både nåd och sanning, avslöja korruption inom abortindustrin och uppmana kristna till förbön för de ofödda och deras mödrar.

 

Lilas arbete har mött stor uppmärksamhet och respekt både innanför och utanför kyrkans väggar. Hon inkluderades nyligen bland ’Washingtons 25 mest inflytelserika kvinnor under 35 år’ av National Journal.

 

Lördag 30/7: eftermiddagsmöte kl 15.00

 

 

Stephen Sumrall

 

Ingen Europakonferens blir komplett utan Stephen Sumrall! Vår dyrbare vän sedan så många år besöker oss igen, och har som alltid ett viktigt, uppbyggande ord med sig till dig.

 

Stephen är grundare av Provident Network som bland annat innefattar Feeding the Nations – ett program som under 30 år givit mat till miljoner hungrande över hela världen – och reser över hela världen för att uppmana människor till att leva barmhärtiga, utåtriktade liv, i Mästarens fotspår.

 

Det är en förmån för oss att ha Stephen med oss även detta år!

 

Torsdag 28/7: eftermiddagsmöte kl 15.00

 

 

Carl-Gustaf Severin

 

Carl-Gustaf kan med rätta kallas en missionslegend – men legenden fortsätter att ständigt skriva nya kapitel!

 

Jag minns ännu första gången jag som tonåring hörde honom tala och smittades av hans innerliga passion för mission och människors frälsning. Strax efteråt följde jag med honom in i dåvarande Sovjetunionen på mitt livs första missionsresa – en helt livsförvandlande upplevelse.

 

Idag är jag så glad och tacksam för att arbeta tillsammans med Carl-Gustaf, som en viktig och dyrbar del i Livets Ord-teamet. Han är en fantastisk predikant, en underbar vän, och äkta vara, inifrån och ut. Du vill inte missa hans inledningsmöte av Europakonferensen!

 

Söndag 24/7: kvällsmöte kl 19.00

 

 

Mats Ola Ishoel

 

Mats Ola är pastor i Livets Ord Moskva, och en av mina närmaste vänner i tjänsten!

 

Hans församling är en av mina favoritplatser på jorden, full av härliga människor, en stark trosatmosfär och ett starkt fokus på mission.

 

Mats Olas stora, varma hjärta för människor och att se dem förlösta in i Guds planer och fulla kapacitet för dem, slår igenom totalt i hans förkunnelse. När du hört honom predika, vet du att ingenting är omöjligt!

 

Måndag 25/7: förmiddagsmöte kl 10.00

 

— 

 

Leeland

 

Leeland är tillbaka, och som vi har längtat!

 

Sist det amerikanska lovsångsbandet besökte oss på Livets Ord var vi med om en av de bästa och starkaste lovsångskonserter vi haft med ett band av det här slaget.

 

Leelands passion för Jesus letar sig fram i allt de gör, varje ton som spelas och varje ord som sjungs. En konsert med dem är mer av ett lovsångsmöte med din Herre och Frälsare – något som du absolut inte får missa!

 

Fredag 29/7, konsert efter kvällsmötet

 

 

Mer information om konferensen hittar du här.

 

Varmt välkommen till Europakonferensen 2016 på Livets Ord. Jesus vill möta dig där!