Söndag: jorden gör vågen!

  |   Aktuellt

Jag ser så fram emot gudstjänsten på Livets Ord idag! Att prisa Gud och lyfta upp Jesus med hela församlingen, höra Guds Ord förkunnas av min käre vän Carl-Gustaf Severin, be för sjuka och också lyssna till ett fantastiskt vittnesbörd om hur Gud vände en akut sjukdomssituation till både mirakulös läkedom och försoning för en hel familj!

 

Varje söndag när församlingen samlas är en högtid som du aldrig ska gå miste om! Söndagen är uppståndelsens dag och har kallats ’Herrens dag’ ända sedan den första församlingens tid. Varje söndag ända sedan dess har Guds församling samlats till tillbedjan, förkunnelse, gemenskap och brödbrytelse.

 

Varje söndag – långt innan vi vaknade imorse – startar en andlig, global ’vågen’-rörelse ute på Fiji- och Samoaöarna som är de första att uppleva den nya dagen. Guds församling samlas och upphöjer namnet Jesus över sina liv och sina länder! Jubelvågen rullar vidare in över Nya Zeeland, fortsätter in över Australien, Fjärran Östern, Kina, Indien, Ryssland. Den når Centralasien och Mellanöstern, och dundrar in över Europa och Afrika. I land efter land reser sig Guds församling upp och proklamerar namnet Jesus! Vågen rullar ut över Atlanten och församlingen på Island tar vid innan den med full kraft slår in och sveper över Nord- och Sydamerika. När den till sist når Hawaii och Kristi kropp där lyfter hjärtan och händer i lovsång, har vågrörelsen gått över hela jorden och lyft upp namnet över alla andra namn – Jesus Kristus, världens frälsare!

 

Var en del av den globala vågrörelsen idag – gå i kyrkan, var du än är. Oavsett uttryck, traditioner och kulturer är du en del av något så enormt mycket större än du anar. Och samtidigt är du, i allt detta stora, inte på något sätt för liten för att personligen kunna möta och välsignas av Honom som allt handlar om.